Kamēr is een van de koren op Leading Voices
Het Letse jongerenkoor Kamēr. Foto: Martins Plume

Leading Voices zet drie koren in de schijnwerpers

Drie koren zijn de hoofdrolspelers tijdens Leading Voices, dat van 27 tot en met 31 juli 2022 in Utrecht plaatsvindt. Het nieuwe evenement van de European Choral Association is een platform voor professionals in koormuziek.

Meer dan honderd sessies door een vijftigtal sprekers, koren en ensembles staan op het programma van het vijfdaagse evenement. Leading Voices kent een prominente rol toe aan twee koren uit eigen land, namelijk het Nederlands Kamerkoor en het Utrechts Studenten Kamerkoor & Utrechtse Studenten Cantorij, en aan het Letse jongerenkoor Kamēr.

Openingsconcert

Het openingsconcert van Leading Voices wordt verzorgd door vijf koren: ZO! Gospel Choir, Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, VOISZ, Nederlands Kamerkoor en de samensmelting tussen het Nederlands Studenten Kamerkoor en de Utrechtse Studenten Cantorij. Deze twee studentenkoren slaan speciaal voor Leading Voices de handen in elkaar.

Studentenkoren

Het Nederlands Studenten Kamerkoor & de Utrechtse Studenten Cantorij ondersteunen tijdens het evenement een workshop, twee LABs en alle open singings. Zelf op het podium staan, doen ze in de choir-to-choir concerten. Béni Csillag, dirigent van het Nederlands Studenten Kamerkoor en van deze samenwerking tijdens Leading Voices, leidt een workshop in het nevenprogramma van het evenement.

Nederlands Kamerkoor

Als begeleidend koor heeft het Nederlands Kamerkoor een belangrijke functie in de meerdaagse masterclass van de Franse dirigent Mathieu Romano. Onder zijn hoede werken zes dirigenten met zestien zangers van het koor. Het resultaat van de masterclass wordt op zondag 31 juli voor een select publiek gepresenteerd.

Kamēr

De 44 zangers van het Letse koor Kamēr zijn allemaal tussen de 18 en 28 jaar oud. Op woensdag 27 juli zijn ze in de binnenstad van Utrecht aan het werk te zien en te horen met korte pop-upconcerten. De dag nadien gaan ze aan de slag met koordirigent Daniel Reuss, die toont hoe hij als dirigent te werk gaat en waarom hij doet wat hij doet. De dirigent van Kamēr, Jurģis Cābulis, geeft ondertussen een workshop over Letse muziek. De deelname aan Leading Voices afsluiten, doet het koor met een regionaal concert in Rhenen op vrijdagavond en een eigen concert in TivoliVredenburg op zaterdagavond.

Bekijk het volledige programma op de website van Leading Voices.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen