Maak kans op vrijkaarten
voor Bachs meesterwerk!

Na het zeer succesvolle benefietconcert ten behoeve van de Oekraïne in Amersfoort kijkt het Nieuw Bach Ensemble er naar uit om volgende week de traditie van drie Johannes-uitvoeringen weer op te pakken.

Om deze geweldige, diep ontroerende muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als die Bach zelf gebruikte, werkt het Nieuw Bach Ensemble opnieuw samen met barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen.

Ook zal het unieke ‘Monteverdi-orgel’ weer bij de uitvoeringen worden ingezet. Dit orgel is – op initiatief van dirigent Krijn Koetsveld en gesteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds – gebouwd naar een ontwerp van de Italiaanse klavierspeler Michele Barchi. Deze tekende ook voor de sublieme barokke beschilderingen van het orgel. Het instrument is een fantastische blikvanger, en valt mede op door de lieflijke en tegelijkertijd sprekende klank dankzij de bouw en de maatvoering van de pijpen, die gemaakt zijn van Italiaans cipressenhout.

Wilt u kans maken op vrijkaarten voor Bachs Johannes-Passion? Wij verloten 2 x 2 vrijkaarten voor de uitvoering in Amersfoort op woensdag 5 april in de Sint-Joriskerk. Stuur uw verzoek naar het Nieuw Bach Ensemble per e-mail aan tia.schutrups@gmail.com, en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Indien u niet tot de prijswinnaars behoort: er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor alledrie de uitvoeringen, maar wacht u niet te lang!

Tickets via www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble

 

JOHANNES-PASSION | J.S. BACH

Dinsdag 4 april 20.00 u Geertekerk, Utrecht
Woensdag 5 april 20.00 u Joriskerk, Amersfoort
Vrijdag 7 april 20.00 u Waalse Kerk, Amsterdam


Nieuw Bach Ensemble | Collegium Delft
Krijn Koetsveld dirigent

Evangelist / tenor William Knight (Utrecht & Amersfoort) | Edward Ross (Amsterdam)
Christus Nanco de Vries
Keren Motseri sopraan | Kaspar Kröner alt | Hidde Kleikamp bas 

4.7/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen