componist Maarten Vos en videokunstenaar MAOTIK presenteren Layers of the Earth, een visueel concert
Maarten Vos en MAOTIK.

Visueel concert in Koninklijk Theater Carré

Waar muziek en beeld samenkomen, ontstaat iets magisch. In het visueel concert Layers of the Earth nemen projecties op de pistevloer van het Koninklijk Theater Carré het publiek mee op een reis naar de kern van onze wonderlijke planeet.

De oerkrachten van onze planeet worden verklankt én verbeeld in Layers of the Earth. Componist, cellist en elektronisch muzikant Maarten Vos en videokunstenaar MAOTIK slaan de handen in elkaar voor een audiovisueel spektakel in Koninklijk Theater Carré op woensdag 19 april 2023 om 19 uur en 21.30 uur. De meeslepende livemuziek, uitgevoerd door Maarten Vos, pianist Joep Beving en zangeres-pianiste Marina Herlop, neemt de toeschouwers mee van het aardoppervlak tot de binnenste kern van de aarde. In de vier aktes staan beurtelings wind, water, aardverschuivingen, magma en magnetisme centraal.

Layers of the Earth

Maarten Vos staat bekend om zijn modern klassieke composities, maar ook om zijn ambient en elektronische muziek, waarbij hij traditionele instrumentatie in eigentijdse geluiden transformeert. De composities die hij samen met Joep Beving bedacht voor een nieuwe plaat, worden in Layers of the Earth live gebracht door het duo. Het geheel wordt muzikaal aangevuld met composities van pianiste Marina Herlop en visueel ondersteund door projecties van MAOTIK, oftewel Mathieu Le Sourd. Deze Franse kunstenaar creëert fascinerende omgevingen en interactieve installaties op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.

Info en tickets: carre.nl

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen