Maene - Ypma Piano’s
Een belangrijke overname: de familiebedrijven Ypma Piano’s (Nederland) en Piano’s Maene (België) gaan samen verder onder de naam Maene - Ypma Piano’s.

‘De meest toonaangevende pianoleverancier’

Een belangrijke overname in de markt van pianoleveranciers: de familiebedrijven Ypma Piano’s (Nederland) en Piano’s Maene (België) – beide goed voor meer dan 230 jaar ervaring in de pianosector – gaan samen verder onder de naam Maene – Ypma Piano’s. Het Alkmaarse bedrijf Ypma Piano’s is sinds 1 januari jl. door het West-Vlaamse Piano’s Maene overgenomen en blijft in de nieuwe samenstelling opereren vanuit het huidige pianocentrum in Noord-Holland.

De twee gerenommeerde pianobedrijven, met een gezamenlijke omzet van zeventien miljoen euro, bundelen naar eigen zeggen de krachten om zo ‘de meest toonaangevende pianoleverancier’ van Nederland en België te worden. Zij wensen met de overname ‘de passie voor én de interesse in de piano als muziekinstrument alleen maar aan te wakkeren’. Ook het aan Ypma Piano’s gelieerde Steinway Center Nederland – importeur van de piano’s en vleugels van Steinway & Sons – gaat verder onder de nieuwe bedrijfsnaam.

Kruisbestuiving van topleveranciers

Voor de liefhebber van de piano komt met de kruisbestuiving het beste van twee werelden samen. Het overnamebedrijf Piano’s Maene uit het West-Vlaamse Ruiselede is sinds tachtig jaar een belangrijke speler op de Belgische pianomarkt en wereldwijd befaamd om de concertvleugel ‘Chris Maene’. Ypma Piano’s, dat vorig jaar zijn 150-jarig jubileum vierde, staat samen met Steinway Center Nederland bekend als hofleverancier. Grote kans dat u musici op de bekende klassieke festivals heeft zien spelen op door hen geleverde Steinway & Sons-instrumenten. Of dat u ooit in het pianocentrum en de RobijnConcertzaal in Alkmaar bent geweest.

Inspelen op de groeiende pianomarkt

De gedeelde ambities van de twee bedrijven komen in ieder geval niet uit de lucht vallen: de pianomarkt groeit. Niet alleen ligt de drempel om piano te (leren) spelen steeds lager door het gebruik van huurpiano’s en goedkopere digitale piano’s in apps, ook is de huidige generatie gefocust op duurzaamheid, waardoor de interesse in akoestische piano’s en vleugels is toegenomen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen