Dilovardus

Wereldpremière 1e Symfonie van Dilovardus

Zaterdag 2 februari grote zaal Het Concertgebouw
Kortingsactie voor onze lezers wegens succes verlengd
Dilovardus: “Componeren geeft me altijd een fantastisch gevoel – elke keer kan ik me verbazen over wat er weer tot stand is gekomen, ook heb ik het geluk dat ik de andere partijen hoor als ik piano speel”.

Dilovardus speelt al sinds zijn kindertijd piano en begon met componeren in zijn tienertijd. Hij heeft 5 jaar aan deze symfonie geschreven. Dilovardus: “uiteindelijk werden het negen delen in een muzikale reis door mijn gevoelens. Na die negen delen was het verhaal compleet voor mij, een duidelijk geheel met begin en einde”.

De wereldpremière van zijn 1e Symfonie is tegelijk een belangrijk benefietconcert. De opbrengst gaat naar fondsen die klassieke muziek inzetten als specifieke ondersteuning in het genezingsproces van kanker. Dilovardus weet uit eigen ervaring hoe ondersteunend dit kan zijn.

Dirigent Joost Smeets en L’Orchestra Particolare

Dirigent Joost SmeetsVoor dit concert heeft hij zich omringd met een orkest en dirigent waarmee het vanaf het begin erg prettig samenwerken is gebleken – het professionele, goed op elkaar ingespeelde L’Orchestra Particolare en maestro Joost Smeets. Joost Smeets studeerde directie bij Jan Stulen, Edo de Waart en Michaïl Jurowsky. Hij is verbonden als docent aan het Artez Conservatorium te Zwolle en vanaf 2019 als dirigent van het VUorkest. Hij is een graag geziene gastdirigent in binnen- en buitenland.

Lezerskorting: koop uw kaarten voor € 25 incl. een consumptie
Gebruik actiecode SR190202ST bij online aankoop via Het Concertgebouw.
Benefietconcert ten bate van stichting Raak een Snaar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen