Serie Meesterpianisten

Meesterpianisten van Riaskoff Concert Management stopt

De coronacrisis dwingt het Riaskoff Concert Management om te stoppen met de concertreeks Meesterpianisten. De serie werd 33 jaar lang gehouden in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

“Wij buigen het hoofd”, klinkt het vanuit de organisatie. Het maximum van 350 bezoekers weegt niet op tegen de ruimte in de zaal, waar voorheen zo’n tweeduizend mensen in pasten. “Er valt voor ons niet tegenop te boksen.”

Pandemie veegt Meesterpianisten van de kaart

Een halfjaar geleden leek het nog onvoorstelbaar: een pandemie die de drukbezochte concertreeks van de kaart zou vegen. Inmiddels is het een feit gebleken: na meer dan dertig jaar dwingt de coronacrisis de organisatie om een punt te zetten achter de serie Meesterpianisten.

Emotioneel besluit van Marco Riaskoff

Impresario Marco Riaskoff: “Voor mij persoonlijk is dit een zwaar en emotioneel besluit, pijnlijk vooral ook als ik denk aan onze abonnees en concertbezoekers, jonge en oudere liefhebbers, van wie sommigen sinds 1987 amper een recital hebben gemist. Factor in het succes van de serie Meesterpianisten was niet alleen het kaliber van de optredende kunstenaars, maar ook – zoals veel pianisten me onomwonden hebben verzekerd – de intense aandacht en muzikale passie van ons publiek.”

Dankwoord

“Ik dank iedereen die aan de serie Meesterpianisten heeft meegewerkt. Ik dank ook het trouwe en immer nieuwsgierige publiek. Vooral ook dank ik het Koninklijk Concertgebouw, met welks directie en medewerkers ik 33 jaar lang heb mogen samenwerken aan de realisering van dit spannende en prachtige avontuur.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.