Anton Doornhein met Sint Gregoriuskoor in Lambertuskerk
Anton Doornhein

Messe Solennelle door Sint Gregoriuskoor

Mooi en droevig nieuws tegelijk. De Messe Solennelle van componist Louis Vierne wordt voorlopig niet meer opgevoerd in de Notre Dame in Parijs, waar Vierne in 1900 werd benoemd tot organist-titularis. Wél wordt het koorwerk opgevoerd door het Sint Gregoriuskoor in de Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen. En wel op 20 september aanstaande.

Onder leiding van organist-dirigent Eric Koevoets heeft het parochieel zangkoor Sint Gregorius een hoog niveau weten te behalen. Wekelijks zingt het koor tijdens de zondagse hoogmis. Het repertoire bestaat uit een gevarieerd aanbod van éénstemmige en meerstemmige muziek. De heren van het Sint Gregoriuskoor vormen de schola voor de Gregoriaanse gezangen en voeren enkele daarvan ook uit tijdens dit concert.

Het Sint Gregoriuskoor is uitgebreid met gastzangers

Maar voor de voordracht van de soms zesstemmige Messe Solennelle van de Franse organist, componist en orgelpedagoog Louis Vierne (1870-1937) is het koor van Sint Gregorius uitgebreid met gastzangers. Organist Anton Doornhein (zie foto) speelt naast de Messe Solennelle ook enkele solowerken. Kortom: het belooft een afwisselend concert (start: 20:00 uur, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen) te worden in de Lambertuskerk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen