ZomerConcerten
Dominic Seldis (foto: Ronald Knapp)

Vanavond laatste concert ZomerConcerten

Het Concertgebouw in Amsterdam heeft deze zomer weer volle zalen getrokken met de ZomerConcerten. Verspreid over de maanden juli en augustus zorgden in totaal bijna negentig concerten voor maar liefst 83.000 bezoekers en een bezettingsgraad van 84 procent. Maar het succes is nog niet ten einde. Met de laatste zonnestralen van deze zomer wordt vanavond ook het laatste concert een feit. In het slotstuk schitteren violiste Maria Milstein en de Essener Philharmoniker met divers repertoire, dat reikt van Bernstein tot Puccini.

Hoogtepunten ZomerConcerten

Al dertig jaar lang viert het Concertgebouw de zomer met de inmiddels onuitwisbare ZomerConcerten. Verschillende ingrediënten zorgden deze zomer voor een heleboel hoogtepunten. Het startschot werd afgevuurd door Ilse DeLange, een optreden dat symbool stond voor het begin van iets heel moois. Erg bijzonder waren de drie concerten gebaseerd op onvergetelijke historische gebeurtenissen van vijftig jaar geleden. Zo blikte André Kuijpers terug op de eerste mens op de maan, Woodstock werd eer aan gedaan en Lucas Hamming musiceerde in rockopera Tommy, die destijds in het Concertgebouw voor het eerst volledig werd gespeeld door The Who.

Volgende zomer van 29 juni tot en met 30 augustus

Sommige hoogtepunten, zoals het blinde liefdeskoppel Amadou en Mariam, maar ook de Blind Boys of Alabama, kregen bij veel mensen de voetjes van de vloer. Ook de jonge garde speelde een schitterende rol gedurende de concerten. Acht topjeugdorkesten, zoals het Palestine Youth Orchestra en het Concertgebouworkest Young, lieten bij veel mensen het kippenvel op de armen staan. Dit rijkgevulde seizoen loopt helaas bijna ten einde. Uiteraard kunt u voor de muzikale hoogstandjes van de ZomerConcerten volgende zomer van 29 juni tot en met 30 augustus weer terecht in het Amsterdamse Concertgebouw.

De ZomerConcerten worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben recht op 50 procent korting op de ZomerConcerten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen