muzikale tips feestdagen
Kerstgala van het Nationale Ballet - Foto: Hans Gerritsen

Met deze muzikale tips kom je de feestdagen wel door

Thuiszitten met de feestdagen? Dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van prachtige klassieke concerten, balletten en shows. Oók online blijft klassieke muziek magisch. Wij zetten de beste muzikale tips voor deze dagen voor jou op een rijtje en wensen je fijne feestdagen, vol gezondheid, liefde en muziek! 

  • Kerstgala door Het Nationale Ballet en Het Balletorkest

Online magie ís mogelijk, dat bewijst de organisatie van het Nationale Ballet. Tijdens de onlinestream van het Kerstgala komen heel wat pareltjes voorbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige wals uit Notenkraker & Muizenkoning? Of een prachtige opname van Het Zwanenmeer? Het traditiegetrouwe online Kerstgala van Het Nationale Ballet ging op 19 december al in première, maar heeft op 27 en 28 december nog heel wat moois in petto voor de liefhebber. Alle dansen worden begeleid door Het Balletorkest en de opnames bieden óók een exclusief kijkje achter de schermen. Het Kerstgala van 2020 wordt gepresenteerd door (voormalig) Vroege Vogels-presentatrice Milouska Meulens.

Kijk hier voor meer informatie.

  • De Kerstmatinee van Concertgebouworkest

Tja, het is natuurlijk niet hetzelfde als in een volle zaal, maar gelukkig kunnen we ook dit jaar gewoon van de Kerstmatinee genieten. Op Eerste Kerstdag kunnen liefhebbers van klassieke muziek genieten van een mooi programma. We horen de Lydische nacht van Alphons Diepenbrock en 8 Romances en Ballo della Regina van Giuseppe Verdi. De Kerstmatinee wordt geleid door de jonge Finse dirigent Klaus Mäkelä. Hij maakte afgelopen september een bijzonder overtuigend debuut bij het Concertgebouworkest. Fabio Luisi, die oorspronkelijk de Kerstmatinee 2020 zou dirigeren, heeft helaas moeten afzeggen omdat hij positief is getest op het coronavirus. Het belooft een magisch concert te worden, ook al moeten we het dit jaar vanaf de bank via Radio 4 of NPO 2 beluisteren of bekijken.

Kijk hier voor meer informatie.

  • Happy birthday Beethoven

Een adventskalender vol Beethoven? Ja, écht! Het Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt het publiek dit jaar een online adventskalender vol muziek en vermaak aan. De musici brengen deze maand Beethoven naar de huiskamer. De luisteraar thuis kan luisteren naar alle negen symfonieën van Beethoven in orkest, onder de noemer ‘Beethoven at Home’. De jarige job staat in ieder vakje van de kalender centraal. Tot en met 31 december kun je dus nog genieten van elke dag een beetje Beethoven. We schreven al eerder over dit mooie initiatief van RPhO.

Kijk hier voor meer informatie.

  • Nieuwjaarsconcerten van Wiener Philharmoniker en NBE

Oud op nieuw vieren met z’n tweeën op de bank? We zullen er dit jaar toch echt aan moeten geloven. Het belooft een minder feestelijke jaarwisseling te worden dan anders, maar gelukkig spelen verschillende organisaties daarop in. Zo kunnen we op 31 december kijken naar het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Wiener Philharmoniker. Dit jaar helaas zonder publiek, maar wel met prachtige muziek. Ook kunnen we kijken naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Dit ensemble biedt ieder jaar – en ook nu weer – een ‘wild’ alternatief voor het Weense concert. Een hip spektakel op NPO 3 vol feestelijke muziek van piepjonge muzikanten. Happy new year!

Kijk hier voor meer informatie over het Nieuwjaarsconcert van Wiener Philharmoniker en hier voor meer informatie over het Nieuwjaarsconcert van NBE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!