Nederlands Kamerkoor: 150 psalmen in 150 dagen
Foto: Kasimir Szekeres

Nederlands Kamerkoor: 150 psalmen in 150 dagen

150 psalmen in 150 dagen. Het Nederlands Kamerkoor waagt zich aan deze uitdaging. Vanaf 1 mei gaat het koor samen met de Tallis Scholars, Det Norske Solistkor en the Choir of Trinity Wall Street iedere dag een psalm online streamen.

Marathon voor de keel

De uitvoeringen van de 150 psalmen zijn afkomstig van het project 150 Psalms. Het was een ‘monumentale ode aan 1000 jaar koormuziek’, die in 2017 tijdens het Festival Oude Muziek in première ging. Dat project was een initiatief van Tido Visser, artistiek en algemeen directeur van het kamerkoor. Een marathonuitvoering van alle 150 psalmen van 150 verschillende componisten. Verspreid over twaalf concerten in twee dagen. Poeh. Dat is de New York Marathon voor muzikanten.

Positieve boodschap in coronacrisis

Met de uitdaging ’150 psalmen in 150 dagen’ wil het Nederlands Kamerkoor een positieve boodschap de wereld in brengen. Thema’s als machteloosheid en lijden, maar ook leiderschap, vertrouwen en hoop staan centraal, en zijn erg relevant in deze coronacrisis.

Nederlands Kamerkoor
Nederlands Kamerkoor tijdens Festival Oude Muziek 2017. Foto: Foppe Schut

Elkaar online ontmoeten

Visser: “De psalmen en hun onderliggende thema’s zijn van alle tijden. Ze zijn een afspiegeling van de menselijke maat en kunnen juist in deze ontzettend moeilijke tijden een baken van hoop en troost zijn. Met dit bijzondere project hebben we mensen over de hele wereld kunnen beroeren. Maar in de huidige situatie willen we zoveel mogelijk mensen toegang geven tot deze muziek. We hopen dat mensen wereldwijd meeluisteren en zich verbonden voelen met de muziek, met de musici en vooral ook met elkaar. Zo kunnen we samen toeleven naar een moment waarop we elkaar weer ‘in het echte leven’ kunnen ontmoeten.” Het doel van het koor is mensen verbinden tijdens dit 150 dagen durende online concert.

Nederlands Kamerkoor: 150 psalmen in 150 dagen

Bekijk de 150 psalmen in 150 dagen van het Nederlands Kamerkoor vanaf 1 mei via deze link.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen