Tijdens de Operadagen Rotterdam won het Nederlands Kamerkoor een Operadagen award - Luister magazine
Het Nederlands Kamerkoor. Foto: Foppe Schut

Nederlands Kamerkoor in de prijzen

Tijdens het GALA! van de Operadagen Rotterdam werden afgelopen dinsdag de Operadagen Awards 2019 uitgereikt. Die awards zijn bedoeld voor gezelschappen en muzikanten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van hedendaagse opera en muziektheater. Het Nederlands Kamerkoor viel hierbij in de prijzen. De jury was lovend over de gedurfde keuzes, de hoge artistieke kwaliteit en de spannende samenwerkingen van het koor: “Het Nederlands Kamerkoor blijft een avontuurlijke standaard zetten voor vocale ensembles wereldwijd.”

Gedurfde en kwalitatieve keuzes

Al zo’n tachtig jaar behoort het Nederlands Kamerkoor tot​ de wereldtop. Al die tijd vaart het een avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met verrassende samenwerkingen. Critici in binnen- en buitenland prijzen het Nederlandse gezelschap. Zo ook de adviescommissie van de Operadagen Awards 2019, bestaande uit o.a. Guy Coolen (Rotterdamse Operadagen) en Jörgen Tjon a Fong (Urban Myth): “Het is inspirerend hoe een gezelschap met een zeer lange staat van dienst steeds opnieuw weet te verrassen met gedurfde en kwalitatieve keuzes. Het deinst er niet voor terug om spannende samenwerkingen aan te gaan op het vlak van muziektheater. Zoals recentelijk met De Warme Winkel en de Huang Yi Studio+. Van grote kracht zijn eveneens de ‘adoptie’ van amateurkoren en het rijke talentontwikkelingstraject NKK NXT.”

Prachtige erkenning voor Nederlands Kamerkoor

Tido Visser, algemeen en artistiek directeur van het Nederlands Kamerkoor, nam de prijs in ontvangst en reageerde als volgt: “Deze prijs is een prachtige erkenning voor de producties die wij – samen met onze partners – de laatste jaren hebben ontwikkeld. Kunst moet altijd urgent zijn, en dat laten we terugkomen in de inhoudelijke en artistieke ontwikkeling van onze producties.” Kijk voor meer informatie over het gezelschap en voor concertdata op de website van het Nederlands Kamerkoor.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen