Luister magazine vertelt over de Operadagen in Rotterdam

Operadagen Rotterdam weer van start op 17 mei

Beleef opera door de hele stad Rotterdam, in de grote theaters, maar ook op verrassende binnen- en buitenlocaties. Van 17 tot en met 26 mei luister je tijdens de Operadagen Rotterdam naar eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van (inter)nationale gerenommeerde én jonge makers.

‘De Metamorfose’

Komende editie van de Operadagen Rotterdam staat in het teken van ‘de Metamorfose’. Eerder had het evenement thema’s als ‘Na het vertrek’ en ‘Heldenmoed’: allemaal in het teken van een mythische heldentocht. Tijdens ‘de Metamorfose’ laten de helden hun oude identiteit achter zich en maken een transformatie door. De artiesten van de Operadagen Rotterdam laten die in allerlei vormen zien en horen. Zo vindt de wereldpremière van 8. Metamorphosis plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Nicole Beutler liet zich voor deze moderne dansopera inspireren door werk van de kunstenaar M.C. Escher, verhalen van de dichter Ovidius en Cold Song van Purcell.

Podium voor de krachtige vrouw

Op het festival vind je tientallen vrouwelijke componisten, musici, zangers, regisseurs en choreografen uit de hele wereld. De editie wordt op vrijdag 17 mei geopend met drie voorstellingen in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Drag queens geven een nieuwe kijk op vrouwelijke kracht in het Berlijnse Reading Salomé. In Lullaby Movement: A Song Cycle brengt zangeres en componist Sophia Brous slaapliedjes uit de hele wereld samen, verzameld in diverse vluchtelingenkampen in Europa. En de Iraanse voorstelling Promethe/Plaque toont een fascinerende bewerking van de oud-Griekse tragedie Prometheus geboeid van Aeschylus.

Beleef de Operadagen Rotterdam

Van vrijdag 17 mei tot en met zondag 26 mei kunt u de Operadagen Rotterdam beleven. Er zijn meer dan honderd voorstellingen te zien van heel veel verschillende makers. Ga voor meer informatie over het evenement, het programma of voor tickets naar de website van Operadagen Rotterdam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen