Lorenzo Viotti, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Lorenzo Viotti, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Nederlands Philharmonisch Orkest treedt op voor publiek

Zondag 6 juni is het zo ver. Dan speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest na lange tijd weer voor publiek. Nu de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld worden, mag het orkest opnieuw bezoekers uitnodigen in de concertzaal.

Berlioz en Schumann

Op zondag 6 juni 2021 staat het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti op het podium van Het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma staan Les nuits d’été van Berlioz en Symfonie nr. 1 ‘Lente’ van Schumann. Mezzosopraan Anna Lucia Richter zal als soliste het orkest vervoegen.

Nieuwe chef-dirigent

Het concert bestaat uit twee delen en wordt opgenomen om op donderdag 17 juni 2021 om 20.30 uur via de website uitgezonden te worden. Les nuits d’été met soliste Anna Lucia Richter opent de voorstelling. Daarna dirigeert Lorenzo Viotti, vanaf september 2021 de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, Symfonie nr. 1 ‘Lente’.

Groot publiek

Het publiek voor dit bijzondere concert bestaat uit mensen die al meer dan twaalf en een half jaar vriend of donateur zijn van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Doordat het concert in twee delen wordt opgesplitst, kunnen er telkens tweehonderd mensen in de zaal van de zomerse muziekvoorstelling genieten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen