PART, een samenwerking tussen het Ragazze Quartet, OFFprojects en 4DSOUND
In PART komen geluid en beweging samen.

PART in première

In PART smelten dans van Amos Ben-Tal, muziek van Beethoven en een geluidsontwerp van Salvador Breed samen tot een zintuiglijke ervaring. Op vrijdag 7 oktober 2022 gaat de voorstelling in première in Amare, Den Haag.

Leegte en fragmentatie. Die twee begrippen liggen aan de basis van PART. Wat blijft er achter wanneer we iets verwijderen? Welke mogelijkheden zitten in negatieve ruimte verscholen? En wat verschijnt als we het geheel ontrafelen en de afzonderlijke delen bekijken? PART toont dat leegte ook nieuw potentieel kan betekenen, en niet alleen verlies.

Leegte

Het vertrekpunt voor de voorstelling is het monumentale strijkkwartet van Beethoven: Opus 132. Dansers en musici deconstrueren en spelen met de notie van leegte. Het publiek, dat rond het speelvlak zit, wordt in PART mede door de geluidscompositie meegenomen op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Beethovens strijkkwartet

Voor PART slaan het Ragazze Quartet, OFFprojects en Salvador Breed de handen in elkaar. Het Ragazze Quartet kent u als klassiekemuziekliefhebber vast. Het strijkkwartet van Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens-van Tongeren (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello). Zij wekken Beethovens muziek tot leven. De muziek waarop de dansers van OFFprojects bewegen.

Dans en muziek

Het collectief van zes voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble maakt interdisciplinaire performances en installaties met dans, muziek, beeld en woord rond werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Salvador Breed brengt alles samen met een bijzonder geluidsontwerp. Hij creëert als medeoprichter van geluidsbedrijf 4DSOUND geluid, muziek en technologie voor allerlei gelegenheden. Van voorstellingen als PART tot modeshows, video-art, performances en interactieve kunstinstallaties.

Waar en wanneer PART beleven?

24 september 2022 (voorpremière) – September Me | Flint, Amersfoort
7 oktober 2022 (première) – Amare, Den Haag
8 oktober 2022 – Amare, Den Haag
15 oktober 2022 – Schouwburg Concertzaal Tilburg
18 oktober 2022 – Park Theater, Eindhoven
1 november 2022 – Het Park, Hoorn
4-5 november 2022 – Frascati, Amsterdam
16 februari 2022 – Parkstad Theater, Heerlen
18 februari 2022 – Schouwburg Hengelo, Hengelo
21 februari 2022 – Theater de Veste, Delft
11-14 september 2023 – Beethoven Festival | Bonn, Duitsland

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de makers of de bovengenoemde theaters.

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen