Prinses Christina Klassiek

Nationale Finale Prinses Christina Klassiek Concours begint!

Vanaf komende woensdag is de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours te bekijken. De finalisten zijn 17 jonge, muzikale talenten uit Nederland en Vlaanderen. Ze zijn 12 t/m 21 jaar oud. De finalisten werden tijdens de voorrondes geselecteerd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt op 24 april de prijswinnaars bekend. 

In februari en maart deden er bijna 400 jonge muzikanten uit heel Nederland mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours. Ondanks corona ging de klassieke muziekwedstrijd gewoon door. Dankzij een speciaal gebouwde digitale infrastructuur konden jonge muzikanten een filmpje insturen van hun optreden.

Finalisten speelden in ConcertLab Utrecht

De finalisten speelden hun repertoire in opnamestudio ConcertLab, gevestigd in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Een professioneel camerateam nam de optredens op en monteerde die in drie uitzendingen. De uitzendingen zijn gratis te bekijken op woensdag 21 april t/m zaterdag 24 april. De finalisten maken kans op mooie, muzikale prijzen toegekend door een professionele muziekjury, onder leiding van juryvoorzitter Francis van Broekhuizen. Daarnaast kunnen kijkers na elke uitzending online stemmen op hun favoriete optreden.

Meer informatie over Nationale Finale Prinses Christina Klassiek Concours

Ben je benieuwd geworden? Dat snappen we! De uitzendingen zijn te zien van woensdag 21 april tot en met zaterdag 24 april. Ze beginnen telkens om 20:00 uur. De uitzendingen zijn te bekijken via www.christinaconcours.nl en het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen