Recensie Beethoven Symphony 1 – Piano Concerto 1 Martha Argerich

Recensie Beethoven Symphony 1 – Piano Concerto 1 Martha Argerich

Beethoven
Symphony 1 – Piano Concerto 1
Martha Argerich (piano), Mito Chamber Orchestra o.l.v. Seiji Ozawa
Waardering: 8

De Japanse stad Mito heeft analoog aan Salzburg een festival dat twee keer per jaar plaatsvindt in een concerthuis dat gekroond wordt door een architectonisch wonder, de Mito Tower. De concertzaal biedt plaats aan 700 bezoekers en is dus afgestemd op de Weense klassieken. Seiji Ozawa heeft er de artistieke leiding en de deelnemende musici worden door hem geïnviteerd, net als de solisten.

Het label Decca presenteert nu een cd waarop voor het eerst in de discografische geschiedenis de samenwerking tussen Ozawa en de pianolegende Martha Argerich is vastgelegd. In Japan nu al goed voor een eerste plaats in de klassieke hitlijsten. Hij is tweeëntachtig, zij is zesenzeventig, en samen hebben ze muziekgeschiedenis geschreven. Argerich heeft als klavierleeuwin een onaantastbare reputatie opgebouwd. Ozawa is een alleskunner die in Mito zijn greep op de Weense klassieken in alle rust kon uitwerken.

Wilt u de hele recensie lezen? 
In Luister 731 vindt u de hele recensie. Het magazine ligt vanaf 13 april 2018 in de winkel. Meteen bestellen kan via onze shop.

CD kopen? Bestel hem hier.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen