CD 67_722

Recensie DIVERSEN – Eternal Light

DIVERSEN
Eternal Light
Severin van Dijk (fluit), Heleen Knoop en Philippine Hugen (viool), Ciska Dijkman-Dulkes (altviool), Giselle Bentvelsen (cello), Hans Krul (contrabas), Diana Abspoel (hobo), Regina Ederveen (harp), Martin de Greef (percussie)
STH RECORDS 1416112 • DDD-69’
Waardering: 5
Luister 722 – Maart 2017

De cd Eternal Light werpt de luisteraar twintig jaar terug in de tijd: we zijn weer in de jaren 1990 en niemand kijkt op van een vette discobeat onder een sonate van Bach. Zover gaat Severin van Dijk net niet maar zijn saus van dik vibrato, over iedere noot die langer dan een achtste aangehouden wordt, gaat anno 2017 ook veel te ver. De fluitist heeft wat mij betreft alles doodgematigd: de snelle delen zijn te langzaam en de langzame delen te snel, de fortes zijn te piano en de piano’s te forte waardoor alles op elkaar begint te lijken. De schijnbaar bij elkaar geraapte speellijst van klassieke hits vind ik nogal goedkoop. Van Händel en Bach via Fauré naar Monti: de artistieke afweging ontgaat mij volledig. De kwaliteit van de opname is bedroevend: de balans is in alle achttien tracks ver te zoeken. De strijkers klinken ver weg en het lijkt alsof ze alles met sordine spelen, de hobo klinkt dun en schel en de harp is continu te veel op de voorgrond. Met de Bach-cd van Pahud uit de vorige editie als referentiekader kan ik nu niet anders dan een onvoldoende toekennen.
Maartje Valk

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen