CD 82_715

Recensie GOUND – La Colombe

GOUND
La Colombe
Erin Morley (Sylvie), Javier Camarena (Horace), Michèle Losier (Mazet), Laurent Naouri (Maître Jean). Hallé Orchestra o.l.v. Sir Mark Elder
Opera Rara ORC 53 • DDD-80’
Waardering: 8
Luister 715 – Mei 2016

La Colombe van Gounod uit 1860 is een opéra-comique. De duif uit de titel is nog ongeveer het enige bezit van de verarmde edelman Horace die zijn fortuin besteedde aan de vruchteloze verovering van de mooie Sylvie. Maar dankzij de duif zal Sylvie uiteindelijk de oprechte liefde van Horace weten te waarderen. De handeling speelt zich af tussen vier personen: Sylvie (sopraan), haar majordomo Maître Jean (bas-bariton), Horace (tenor) en zijn knecht Mazet (mezzosopraan). Alle vier krijgen een solonummer en zijn ook in duetten en ensembles te horen. Gounods partituur is elegant en straalt warmte uit en de solonummers zijn zowel komisch als teder en gevoelig. Het feit dat Caroline Miolan-Carvalho de rol van Sylvie zou creëren maakt dat die partij hogere vocale eisen stelt dan men gewoon was in een opéra-comique. Erin Morley zeilt zonder problemen door de coloraturen, met een stem die soms wel wat scherp gaat klinken. Javier Camarena is een zoetgevooisde Horace, die de partituur soms wat te voorzichtig benadert. Michèle Losier met soepele mezzosopraan is uitstekend als de jonge Mazet en Laurent Naouri zet een pittoreske, vocaal krachtige Maître Jean neer. Sir Mark Elder dirigeert het Hallé Orchestra met de nodige zwier en gevoeligheid.
Erna Metdepenninghen

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!