CD 36_726

Recensie LULLY – Armide

LULLY
Armide
Marie-Adeline Henry (sopraan), Antonio Figueroa (tenor), Judith van Wanroij (sopraan) e.a., Les Talens Lyriques o.l.v. Christophe Rousset
Aparté AP135 • CD-149’
Waardering: 9
Luister 726 – September/Oktober 2017

Armide is weer een swingend Frans meesterwerkje van Rousset en de zijnen. Een uitvoering de reputatie van deze opera waardig. In Lully’s tijd werd Armide als zijn beste werk gezien. Het is een interessant stuk, met kleine traktaties (een onverwachte harmonie, staccato duetten en woeste aria’s) en een lekker stel in de hoofdrollen. Armide en Renaud schamen zich diep voor hun belachelijke verliefdheid, maar helemaal overtuigend wordt het niet (waarschijnlijk door hun uitgebreide liefdesverklaring). Met name Marie-Adeline Henry als Armide steelt de show met een krachtige en duistere vertolking. Ze gaat van bulderen naar fluisteren in enkele seconden. Ook de duetten met Hidraot en Renaud zijn strak en expressief. Hier en daar rent Armide in haar enthousiasme wat te hard, maar de kleine oneffenheden zijn meteen vergeven, want dit is een live-opname! En een bijzonder perfecte en spannende, met een puike cast en een goed op de emoties inspelend orkest.
Didi de Pooter

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen