Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt de magie van Harry Potter tot leven met een reeks filmconcerten. - Luister Magazine

Rotterdams Philharmonisch Orkest en The Goblet of Fire

Waan je in de magische wereld van Albus Perkamentus, Zweinstein en vliegende bezemstelen tijdens Harry Potter and the Goblet of Fire In Concert. Van 8 tot en met 12 mei brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de magie weer tot leven in De Doelen in Rotterdam. Terwijl de film speelt, zorgt het symfonieorkest voor livemuziek.

Ongekend succes

The Goblet of Fire is het vierde deel van de befaamde tovenaarsboeken van J.K. Rowling. De eerste drie verfilmingen werden ook al in deze vorm opgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het blijkt een ongekend succes. Harry Potter-fans van alle leeftijden komen zo op een laagdrempelige manier in aanraking met klassieke muziek én het orkest.

Nieuw en breed publiek

De Amerikaan Justin Freer is de dirigent. Hij is pionier op het vlak van filmconcerten en tevens oprichter van Cineconcerts. Het orkest is zelf ook niet onbekend met filmconcerten. Naast de eerste drie tovenaarsfilms speelde het The Matrix, The Gladiator en de Lord of the Rings-trilogie. De filmconcerten zijn zeer druk bezocht en zorgen voor een nieuw en breed publiek.

Rotterdams Philharmonisch Orkest en The Order of the Phoenix

Ga voor tickets van Harry Potter and the Goblet of Fire In Concert naar de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het symfonieorkest zet de serie voort en speelt van 16 januari 2020 tot en met 19 januari 2020 ook de volgende film. Kaarten voor Harry Potter en The Order of the Phoenix In Concert zijn via dezelfde site verkrijgbaar vanaf 15 mei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen