The Royal Wind Music

Spectaculair renaissance consort toert met vier concerten door het land in maart 2019

In maart speelt het 11-koppige blokfluitensemble The Royal Wind Music (www.royalwindmusic.org) het programma ‘Nostre maistre et bon pere’ in Rotterdam (15 maart, 20u, Pro Rege), Leeuwarden (16 maart,16u, Waalse Kerk), Maastricht (17 maart, 16u, Cellebroederskapel) en Enschede (23 maart, 17u, Lasonderkerk, i.s.m. Kaliber Kunstenschool en de Euregio Blokfluitdag 2019).

Het programma volgt het spoor van de kostbare erfenissen van muzikaal vakmanschap die de grote meesters van de Renaissance in heel Europa doorgaven aan hun leerlingen. De verwerking van deze erfenissen bracht een wonderbaarlijk mooi repertoire voort dat varieert van rijke kunstige weefsels van missen en motetten tot warmbloedige emotionele madrigalen en tot dansen en liederen met een levendig, vindingrijk en speels karakter.

De musici van The Royal Wind Music komen uit alle hoeken van de wereld en spelen repertoire uit de gouden eeuw van de polyfonie op een indrukwekkende verzameling van renaissanceblokfluiten. Sinds 1997 weten zij een voortdurend groeiend publiek over de hele wereld te boeien.

Muziek van Gilles Binchois, Jean Ockeghem, Jean Richafort, Giovanni Battista Buonamente, Johan Steffens, Claudio Monteverdi en anderen.

Informatie & Tickets: http://royalwindmusic.org/concerten.php

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen