5 en 6 juli kun je in Amsterdam of Haarlem naar The Public Domain, een verbindend zangspektakel van componist David Lang.
Dirigent Peter Dijkstra. Foto: Melle Meivogel

Nederlandse première van The Public Domain

Na uitvoeringen in New York, Berlijn en Londen organiseren het Nederlands Kamerkoor en de Internationale Koorbiënnale op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019 het gratis toegankelijke zangspektakel The Public Domain in Amsterdam en Haarlem. Dit is een compositie van David Lang voor honderden zangers. Hierbij zingen deelnemers in de openbare ruimte over wat ze met elkaar delen en wat ze met elkaar verbindt.

Online zoekmachines en social media

De teksten voor The Public Domain zijn ontstaan door online zoekmachines vragen te stellen als: wat brengt mensen samen? Wat is het dat we allemaal delen? De componist maakte een selectie uit de antwoorden die hij kreeg van de zoekmachines en riep The Public Domain in het leven. “Ik zie dit werk als een bijna utopische activiteit – een experiment om een betere wereld te creëren.” In tijden waarin iedereen constant met elkaar verbonden is via social media, lijken mensen zich steeds meer af te sluiten voor wat er om hen heen gebeurt. Met dit werk roept David Lang op om juist de verbinding aan te gaan, zowel voor deelnemers als het publiek.

1000 zangers en zangeressen

Voor The Public Domain zijn deelnemers door heel Nederland al weken aan het repeteren. In alsmaar groter wordende samenstellingen oefenen ze de noten en teksten. Tijdens de uitvoeringen stuurt Peter Dijkstra, chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor, de enorme groep van duizend zangers en zangeressen aan. Hij wordt hierin ondersteund door een team van bijna 15 hulpdirigenten. David Lang zelf is ook aanwezig bij beide uitvoeringen. Deze vinden plaats tijdens de tiende editie van de Koorbiënnale.

Bezoek The Public Domain

Op vrijdag 5 juli om 17.00 uur, Gershwinplein, Amsterdam (Zuidas) en op zaterdag 6 juli om 17.00 uur, Leonardo da Vinciplein, Haarlem (Schalkwijk) kunt u het concert bezoeken en meezingen met het enorme koor. De uitvoering is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van The Public Domain.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen