Universal Music Group neemt Hyperion Records over.

Universal Music Group neemt Hyperion Records over

Universal Music Group (UMG) breidt zijn portfolio van klassieke labels uit met Hyperion Records. Na Deutsche Grammophon en Decca Classics maakt nu ook het Britse klassieke label deel uit van UMG. Daarmee versterkt het muzieklabel zijn positie in de klassiekemuziekwereld.

Hyperion Records werd opgericht door Ted Perry, wiens zoon Simon al meer dan twintig jaar aan het hoofd staat van het gerenommeerde klassieke label. Artiesten als Marc-André Hamelin, Angela Hewitt, Sir Stephen Hough, Alina Ibragimova, Steven Isserlis, Dame Emma Kirkby, Steven Osborne en het Takács Quartet brachten muziek uit op het Britse label, dat na de overname door Universal Music Group zijn unieke identiteit behoudt. Hyperion Records blijft naast Decca Classics en Mercury KX immers een zelfstandig platenlabel binnen Universal Music UK, de grootste platenmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk.

Baanbrekende opnames

Al vier decennia lang brengt Hyperion Records baanbrekende opnames uit. Het album A Feather on the Breath of God bijvoorbeeld, dat het publiek warm maakte voor de twaalfde-eeuwse schoonheid van de muziek van Hildegard von Bingen, maar ook cd-boxen met muziek van Liszt of Schubert. Binnenkort mogen we de release verwachten van Vaughan Williams Sinfonia Antartica en Symfonie nr. 9 door het BBC Symphony Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins, alsook Hadyns Strijkkwartet Op. 42 en 77 in een uitvoering van het London Haydn Quartet. Voor liefhebbers van koormuziek is het dan weer uitkijken naar het innovatief programma van koorwerken van Ivo Antognini dat The Choir of Trinity College Cambridge op Hyperion Records zal uitbrengen.

Prijswinnend label

Met de overname van Hyperion Records haalt Universal Music Group een prijswinnend label in huis. Zo mocht het Britse label de prestigieuze Gramophone Record of the Year Award tussen 1996 en 2010 maar liefst vier keer in ontvangst nemen, evenals Gramophone’s Label of the Year. Daarnaast won Hyperion de Best Label Award van MIDEM’s Cannes Classiques Awards. Dickon Stainer, voorzitter en CEO Global Classic & Jazz van UMG, noemt Hyperion “een juweel” en zegt dat hij ernaar streeft “het prachtige werk van de familie Perry voort te zetten en de speciale plaats die Hyperion in de harten van artiesten en muziekfans inneemt, te behouden en uit te bouwen.”

4.5/5 - (6 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen