VERDI

Recensie VERDI – Attila

VERDI
Attila
Ildebrando D’Arcangelo (Attila), Liudmyla Monastyrska (Odabella), Stefano La Colla (Foresto), Chor des Bayerischen Rundfunks, Münchner Rundfunkorchester o.l.v. Ivan Repušić
BR Klassik 900330 • DDD-101’ (2 cd’s)
Waardering: 6

Aan het begin van seizoen 2017-2018 werd de Kroatische dirigent Ivan Repušić aangesteld als chef-dirigent van het Münchner Rundfunkorchester. Zijn debuut in die hoedanigheid maakte hij in september 2017 met de concertante uitvoering van Luisa Miller van Verdi. In oktober 2018 vervolgde hij de cyclus van de vroege meesterwerken met I due Foscari en een jaar later was Attila aan de beurt. Over Luisa Miller was ik niet echt enthousiast maar blijkbaar kan het altijd slechter. Dat ligt niet aan de dirigent. Repušić dirigeert zeer gedreven (soms een beetje té) en het koor is prima, maar de zangers! Goede genade! Goed, Odabella is geen rol voor ‘sissies’. Je moet er eigenlijk een stem voor hebben die een soort kruising is tussen Abigaille en Brünnhilde en daarbij de Verdiaanse belcanto lijnen goed kunnen volgen, maar er moet toch nog ergens een zangeres te vinden zijn die de rol kan zingen? Liudmyla Monastyrska brult zich door de rol heen: zij doet mij pijn aan de oren en over haar ‘ruime vibrato’ kan ik beter zwijgen. Maar ook Ildebrando D’Arcangelo heeft zijn beste tijd al gehad. Gelaten luister ik naar zijn grote aria ‘Mentre gonfiarsi l’anima’ en probeer niet aan Samuel Ramey te denken. George Petean is een goede Ezio en Stefano La Colla een fatsoenlijke Foresto. Er is geen libretto bijgeleverd.
Basia Jaworski

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen