21 maart is het happy Bachdag - Luister magazine

Vier de geboortedag van Bach

Ook al is het geen kroonjaar, in onder meer Rotterdam, Utrecht, Dordrecht en Deventer wordt op de geboortedag van Johann Sebastian Bach, 21 maart, een ‘happy Bachdag’ georganiseerd. Bach werd 334 jaar geleden in Eisenach, Duitsland, geboren.

Zing in Deventer mee met Bach

In Deventer is er een ‘meezing’-evenement. Tussen 18.00 en 20.00 uur worden de bekendste koralen uit de Matthaus – en Johannes Passion gerepeteerd, waarna de amateurzangers om 21.00 uur een concert geven. Rotterdam heeft onder meer een gratis toegankelijke Bach Late Night, terwijl studenten van Podium Codarts enkele triosonates van Bach spelen – eveneens gratis te beluisteren.

Holland Baroque te Utrecht

In Utrecht is een pop-up kamerconcertzaaltje op het Domplein geopend waar gedurende de dag studenten van Podium HKU muziek van Bach gratis ten gehore brengen. ’s Avonds is er een optreden van Holland Baroque, dat samen met de Italiaanse barok vertolker Marco Ambrosini (met nyckelharpa, een soort draailier) de tweestemmige Inventionen van Bach zal spelen. Ook zal de stadsbeiaardier Malgosia Fiebig op die dag vanaf de Domtoren muziek van Bach laten klinken.

Vier happy Bachdag

Voor meer informatie en het complete programma in alle deelnemende steden, ga naar de website van happy Bachdag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!