Johannette Zomer,

Wereldprimeur Mozart in Zutphen

Zutphen heeft een wereldprimeur. Van 23 tot en met 26 mei zingen 18 verschillende koren álle 18 missen van Mozart in één weekend. Dat is wereldwijd nog nooit gebeurd. De 18 missen worden gezongen tijdens vijf concerten. Het Parnassus Ensemble, bestaande uit leden van Het Gelders Orkest, Combattimento en het Meander Kwartet, begeleidt alle concerten.

Vier topsolisten ondersteunen de koren; Johannette Zomer, Peter Kooij, Margot Oitzinger en Marcel Reijans. Daarnaast geeft Mozart in Zutphen ook ruimte aan acht aanstormende talenten. Dit zijn Stefan Kennedy, Serena Perez, Jouke Wymenga, Eske Tibben, Tinka Pypker, Marleen van Os, Jonathon Adams en Francis Ng.

Het decor voor dit bijzondere Mozart evenement is de Walburgiskerk in Zutphen. Deze Hanzestad, in 2017 winnaar van de BNG Erfgoedprijs, staat bekend om haar prachtige historische binnenstad met de Walburgiskerk als kloppend hart. De kerk herbergt één van nog slechts twee resterende kettingbibliotheken in Europa en een unieke kaarsenkroon uit 1395. In deze bijzondere setting wordt Mozart nóg aangenamer. Kaarten voor de vijf concerten van Mozart in Zutphen zijn vanaf 1 april verkrijgbaar via www.mozartinzutphen.nl.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.