Het Residentie Orkest Den Haag speelt de Vijfde symfonie van Mahler - Luister Magazine
Het Residentie Orkest Den Haag. Foto: Isabella Rozendaal

Vijfde van Mahler door Residentie Orkest

Zaterdag 25 mei speelt het Residentie Orkest Den Haag de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler in het Haagse Zuiderstrandtheater. Het wordt een bijzonder, inspirerend concert met daaropvolgend een masterclass van dirigent Nicholas Collon en vijf denkers – waaronder schrijver Abdelkader Benali, en filosoof René ten Bos. Zij buigen zich naar aanleiding van dit meesterwerk over grote levensvragen.

Dirigent van de avond is Nicholas Collon

De muzikale avond wordt begeleid door chef-dirigent Nicholas Collon. De in London geboren muzikant studeerde aan Clare College in Cambridge. Sinds de zomer van 2018 is hij chef-dirigent en artistiek adviseur van het orkest. Daarvoor was hij twee jaar vaste dirigent van het Residentie Orkest. Naast deze werkzaamheden is Collon ook de vaste gastdirigent van het Gürzenich-Orchester in Keulen.

Beleef een inspirerende avond met de Vijfde van Mahler

De Vijfde Symfonie van Mahler is een stuk die je existentiële grote vragen doet stellen. Vragen waarop je vaak geen antwoorden hebt. Het orkest daagt je uit om groots te denken en de alledaagsheid achter te laten. Laat je eerst meevoeren door het stuk en praat daarna met denkers over grote vragen. Zo stelt ex-Denker des Vaderlands René ten Bos zich de vraag: waarom ben ik niet tevreden? Abdelkader Benali vraagt zich af: wil ik voor altijd blijven leven? Beleef dit concert in een geheel nieuwe opzet op zaterdag 25 mei in het Haagse Zuiderstrandtheater. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het Residentie Orkest Den Haag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!