Tijdens Side by side spelen talentvolle musici en het Orkest van de Achttiende eeuw Schubert - Luister Magazine

Winactie: talentvolle musici spelen Schubert

Veertig gevestigde musici van het Orkest van de Achttiende Eeuw en veertig talentvolle musici Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium bundelen hun krachten. Onder leiding van de gevierde dirigent Sir Roger Norrington speelt het tachtigkoppige orkest twee symfonische meesterwerken van Franz Schubert, namelijk Symfonie nr. 7 en Symfonie nr. 8. Luister mag tickets weggeven voor het concert op 17 mei in Den Haag en voor 18 mei in Deventer.

Orkest van de Achttiende Eeuw speelt Schubert

Frans Brüggen, Lucy van Dael en een aantal vrienden richtten in 1981 het Orkest van de Achttiende Eeuw op. Brüggen nam zijn rol als dirigent, ondanks dat hij geen formele dirigentenopleiding had genoten. In 2014 overleed Brüggen, waarop het orkest besloot te werken met gastdirigenten. De musici zijn gespecialiseerd in, hoe kan het ook anders, muziek uit de achttiende en ook de negentiende eeuw. Tijdens het concert Side by side speelt het orkest een deel van hun repertoire; twee symfonieën van Franz Schubert. Dit doen ze zij aan zij met talentvolle musici van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium.

Win kaarten voor Side by side

De afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium en het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn boegbeelden van de historische uitvoeringspraktijk. Voor het zesde jaar op rij dragen de professionals hun expertise over aan een nieuwe generatie musici, met een reeks gedenkwaardige concerten als gevolg. Deze concerten vinden plaats op 17 mei (Koninklijk Conservatorium Den Haag) en 18 mei (Lebuinuskerk, Deventer). Luister heeft de eer om voor beide concerten twee tickets weg te geven. Kijk voor overige informatie en tickets op de website van het Koninklijke Conservatorium Den Haag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen