Bij de concertreeks Gospel Baroque ontmoet een gospelkoor een barokorkest: Holland Baroque en het London Community Gospel Choir – Luister magazine voor klassieke muziek
Het London Community Gospel Choir in actie. Foto: Wouter Jansen

Gospel Baroque: gospelmuziek ontmoet barok

Holland Baroque en het London Community Gospel Choir (LCGC) ontmoeten elkaar dit weekend in een programma vol gospel en barok. Tijdens de Koorbiënnale gaat op zaterdag 6 juli in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam het zogenoemde Gospel Baroque in première. Dit najaar volgt een tournee langs de Nederlandse concertzalen.

Muziek kent geen grenzen

Holland Baroque staat bekend om het aangaan van bijzondere samenwerkingen, zoals recentelijk met ‘sheng-goeroe’ Wu Wei. “Toen we de zangers van LCGC in Londen ontmoetten was het meteen zonneklaar”, vertelt Judith Steenbrink, oprichter van Holland Baroque, “musiceren kent geen grenzen, muziek passeert behendig langs door anderen opgelegde hokjes. Het samenbrengen van muzikale talenten brengt als vanzelf iets nieuws.”

Unieke combinatie van barok en gospel

Het concert wordt een interessante en unieke combinatie van swing en barok. Het London Community Gospel Choir trad eerder op met artiesten als George Michael, Madonna en Eric Clapton en slaat dus met de samenwerking met Holland Baroque een heel andere weg in. Een gospelkoor dat Händel zingt en een barokorkest dat swingt. Gospelmuziek wisselt Händel af en Quincy Jones wordt overgoten met een barok-sausje. Het repertoire zal verder bestaan uit Hallelujah uit Messiah en Zadok the priest van Händel, If Ye Love me van Thomas Tallis en ook gospel traditionals. “Go hard or go home. We will let you swing”, aldus bandleider Bazil Meade van LCGC.

Bij de concertreeks Gospel Baroque ontmoet een gospelkoor een barokorkest: Holland Baroque en het London Community Gospel Choir – Luister magazine voor klassieke muziek

Bezoek Gospel Baroque

Dit weekend is de première in muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het concert. Van 27 november tot en met 8 december 2019 toeren de orkest en het koor verder door het land. Kijk voor meer informatie en speeldata op de website van Holland Baroque.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen