Jessye Norman in 2014

Jessye Norman (74) overleden

Operazangeres Jessye Norman is overleden in een ziekenhuis in New York. Ze overleed op 74-jarige leeftijd aan de complicaties van een dwarslaesie die ze in 2015 opliep.

Jessye Norman was een van de eerste gekleurde operazangeressen ter wereld, toen ze debuteerde in 1969. Van origine was ze een sopraan, maar door haar grote bereik kon ze ook door als mezzosopraan en alt.

Jessye Norman won een Edison Oeuvreprijs

Norman stond bekend om haar interpretaties van Wagner, Strauss, Mahler, Schubert en Bizet. Naast opera zong ze ook klassiek en jazz. Ze laat een breed oeuvre achter, dat tal van prijzen opleverde, waaronder een Edison Oeuvreprijs, als bekroning van haar lange carrière.

“We zijn zó trots op Jessye”

Zelf bekroonde ze haar carrière met liefdadigheid. Samen met de Rachel Longstreet Foundation opende ze de Jessye Norman School of Arts, een school voor talentvolle studenten die het niet breed hebben. “We zijn zó trots op haar muzikale prestaties en de inspiratie die ze heeft gegeven aan de hele wereld. We zijn even trots op haar humanitaire inspanningen, om zaken als honger, dakloosheid, jeugdontwikkeling en kunst- en cultuureducatie aan te pakken”, aldus haar familie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen