Nominaties Grachtenfestivalprijs

Nominaties GrachtenfestivalPrijs bekend

Sopraan Channa Malkin, violist Shin Sihan en pianist Daan Boertien zijn genomineerd voor de felbegeerde GrachtenfestivalPrijs 2020. De winnaar wordt bekend gemaakt op 14 augustus.

De GrachtenfestivalPrijs is sinds 2007 een vast onderdeel van het Grachtenfestival, dat podia biedt aan Nederlands muziektalent. De winnaar krijgt een hoofdrol op de volgende editie en mag dan vijf concerten samenstellen en combinaties maken die anders door beperkte budgetten niet zo snel mogelijk zijn. Een jury volgt de genomineerde muzikanten zes maanden lang. De jury bestaat uit Frederike Berntsen (recensent voor Trouw), Aart-Jan van de Pol (directeur Nederlands Vioolconcours) en Marlon Titre (afdelingshoofd Klassiek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag).

Nominaties GrachtenfestivalPrijs 2020

Daan Boertien (1991) kennen we van het Gustav Mahler-Wettbewerb en het Dutch Classical Talent. De jonge concertpianist is gespecialiseerd in liedbegeleiding en viel al talloze keren in de prijzen.

Sopraan Channa Malkin (1989) vervult een belangrijke rol binnen de opera. Ze werkte onder andere mee aan het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft de multimediaproductie Händel goes Tinder opgezet. Het is een stuk waar theater, comedy en klassieke muziek elkaar vinden.

Shin Sihan (1994) viel vaak in de prijzen en stond met onder andere het Residentie Orkest en het Gelders orkest op het podium. De violist is een veelzijdig kamermusicus. Hij vormt sinds 2017 het Amsterdams Pianotrio met Yang Yang Cai en Alexander Warenberg.

Wist je dat het luisteren naar klassieke muziek een positief effect kan hebben op je gezondheid? Lees er hier meer over.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen