Opera Zuid presenteert seizoen 21-22. Foto: Bjorn Frins
Roméo et Juliette. Foto: Bjorn Frins

Opera Zuid viert de liefde in seizoen 21-22

Opera Zuid zet in seizoen 21-22 vijf opera’s op het programma. Het gezelschap viert komend operaseizoen de liefde op verschillende manieren, met William Shakespeare als gids. Naast twee opera’s gebaseerd op Shakespeares meesterwerken, presenteert het operagezelschap twee kinderopera’s en een coproductie met Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera.

Roméo et Juliette

Wie Shakespeare zegt, zegt Romeo and Juliet. De Franse componist Charles Gounod schreef met Roméo et Juliette een overweldigende romantische versie van het verhaal. Opera Zuid brengt onder leiding van dirigent Philipp Pointner en regisseur Julien Chavaz een hedendaagse vertolking van het liefdesverhaal. Chavaz legt in zijn bewerking de nadruk op de botsing tussen individuele emotie en maatschappelijke context.

A Midsummer Night’s Dream

En dan is er nog dat andere beroemde werk van Shakespeare: A Midsummer Night’s Dream. Benjamin Britten schreef een gelijknamig meesterwerk, een bitterzoete komedie over liefde en ontrouw. De muziek van Britten duikt tot diep in de gevoelswerelden van de emotioneel betoverde personages. Regisseur Ola Mafaalani, dirigent Karel Deseure en de topcast van voornamelijk Nederlandse en Britse solisten proberen met deze opera het publiek te betoveren.

Orphée | L’amour | Eurydice

In Orphée | L’amour | Eurydice gaan jonge muziektheatermakers aan de slag met de beroemde opera Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Gluck. De nieuwe productie combineert liveopera met virtual reality. Het publiek komt zo letterlijk in de opera terecht en beleeft het verhaal vanuit het perspectief van een van de drie personages. Orphée | L’amour | Eurydice is een coproductie met Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera, als onderdeel van hun samenwerkingsprogramma dat inzet op talentontwikkeling. Lees hier meer over de samenwerking van de drie operahuizen.

Twee kinderopera’s

Opera Zuid vult het programma aan met twee kinderopera’s. In het najaar van 2021 brengt het gezelschap Een lied voor de maan van Mathilde Wantenaar, gebaseerd op het sprookje van Toon Tellegen. De opera Goud! van Leonard Evers is in het voorjaar van 2022 te zien. Evers haalde zijn inspiratie bij de Gebroeders Grimm en schreef een verhaal over een tovervis die alle wensen in vervulling kan doen gaan, met onvermijdelijk hebzucht tot gevolg.

Seizoen 21-22 in een oogopslag

Een lied voor de maan – 29 oktober t/m 29 november 2021.
Roméo et Juliette – Première op 12 november 2021 in Theater a/h Vrijthof, Maastricht. Tournée t/m 11 december 2021.
Goud! – 11 mei t/m 6 juni 2022.
A Midsummer Night’s Dream – Première op 22 mei 2022 in Parktheater Eindhoven. Tournée t/m 18 juni 2022.
Orphée | L’amour | Eurydice – Voorjaar 2022. Coproductie met Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen