Podium Klassiek is de opvolger van Podium Witteman
Dieuwertje Blok, Floris Kortie en Mike Boddé.

Opvolger van (Podium) Witteman bekend

Niet langer Paul Witteman, maar wel Dieuwertje Blok presenteert binnenkort het populaire programma over klassieke muziek. Dat doet ze samen met Floris Kortie en bijgestaan door huispianist Mike Boddé. Met een nieuwe presentatrice krijgt het programma ook een nieuwe naam: Podium Klassiek.

Dé vraag die op ieders tong lag toen in mei werd bekendgemaakt dat Paul Witteman stopt als presentator van Podium Witteman, luidde: jullie gaan toch wel door he? Zo vertelt de andere gastheer van het programma, Floris Kortie. “De laatste tijd werd ik van de markt tot het Concertgebouw aangeklampt door bezorgde kijkers.”

Podium Klassiek

Die bezorgdheid mag nu overboord gegooid worden, want er is een opvolger voor Witteman en dus gaat Podium Witteman door, al is dat dan wel onder een nieuwe naam. Vanaf september presenteert Dieuwertje Blok Podium Klassiek met Floris Kortie en huispianist Mike Boddé. De wereld van de klassieke muziek is niet nieuw voor Blok. Op NPO Radio 4 presenteert ze al jaren het programma NTR Podium.

Droom die uitkomt

“Ik kijk er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken”, aldus Blok. “De combinatie van het presenteren van NTR Podium en Podium Klassiek is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.”

Muzikaal talent

Podium Klassiek zet de traditie van een wekelijks muzikaal programma met liveoptredens van topmusici uit binnen- en buitenland voort. Ook komt er veel jong muzikaal talent over de vloer, met wie Blok in gesprek zal gaan. Naast klassieke muziek is er plaats voor andere muziekgenres. “Goddank blijft zo’n beetje het enige programma ter wereld met elke week live klassiek en aanverwante muziek bestaan. Ik zou me geen raad weten zonder”, bekent huispianist Mike Boddé.

Rode loper

Ook Floris Kortie is blij “dat we vanaf september weer de rode loper gaan uitrollen voor al die begeesterde musici uit binnen- en buitenland. Op de vertrouwde zondag, in onze vertrouwde studio én versterkt met het enthousiasme en de betrokkenheid van Dieuwertje Blok.” Podium Klassiek is vanaf 11 september iedere zondag tussen 18.15 en 19.15 uur te zien op NPO2.

4.2/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen