ROctet
ROctet. Foto: Hans van der Woerd

ROctet in het Concertgebouw

ROctet, het enige vaste strijkoctet in Nederland, staat op 26 september 2021 voor het eerst op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam. Het strijkoctet speelt er muziek van zijn debuutalbum Novoselye.

Tijdens het Zondagochtend Concert speelt ROctet Mendelssohns iconische Octet en het Dubbelstrijkkwartet ‘Novoselye’ van Afanasyev. Deze twee muziekstukken prijken ook op ROctets debuutalbum uit 2020, dat de naam Novoselye kreeg (wat zoveel betekent als ‘housewarming’). Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Afanasyevs Dubbelstrijkkwartet op cd werd opgenomen.

Novoselye

De tournee die naar aanleiding van het debuutalbum Novoselye zou volgen, werd omwille van de coronapandemie geannuleerd. Na lang wachten staat het strijkoctet op 26 september in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Meer informatie en tickets vindt u hier. Het concert wordt vanaf 11 uur live uitgezonden op NPO Radio 4.

ROctet

ROctet ontstond in 2016 toen acht bevriende strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest een bijzondere verzameling octetpartituren ontdekten. Violisten Joris van Rijn, Dimiter Tchernookov, Julija Hartig en Masha Iakovleva; cellisten Eveline Kraayenhof en Anneke Janssen; en altviolisten Francien Schatborn en Frank Brakkee bundelden hun krachten in ROctet. De acht strijkers combineren bestaand repertoire met samenwerkingen met hedendaagse componisten.


Dubbelstrijkkwartet ‘Novoselye’ van Afanasyev door ROctet

Liefhebber van vioolmuziek? Misschien vindt u dit artikel over de Nederlandse Viooldag wel interessant.

4.7/5 - (3 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen