Andantino quasi allegretto
Sanne Zwikker neemt Andantino quasi allegretto van Saint-Saëns op

Sanne Zwikker: Saint-Saëns’ Andantino quasi allegretto

Op 20 oktober primeerde Luister het eerste deel, Allegro non troppo, van mijn uitvoering van Charles Camille Saint-Saëns’ Vioolconcert no. 3 in b minor. Nu primeert het tweede deel, Andantino quasi allegretto, van het volledig optreden op vrijdag 30 oktober om tien uur in de avond. 

Andantino quasi allegretto in de nacht

De volledige uitvoering van het hele concert werd in één keer, ‘s avonds laat opgenomen in de Lyme Art Gallery in Old Lyme tijdens de coronacrisis. ‘s Nachts is het doodstil op straat, waardoor er geen geluid van buitenaf wordt opgepakt tijdens de recording. Midden in de nacht opnemen, bleek daarom erg ideaal!

Een adempauze

Het prachtige, langzamere tweede deel, Andantino quasi allegretto, geeft het gevoel van rust en zorgeloosheid. Het is een adempauze tussen het eerste en derde deel van Saint-Saëns, de Allegro non tropo en Molto moderato e maestoso – Allegro non troppo. Ik heb het werk ook dit keer weer opgenomen met pianiste Alexis Zingale. Het is zo indrukwekkend dat het je blijft achtervolgen. Speel het snel en onregelmatig en het straalt angst uit. Speel het langzaam en in tempo en het straalt kracht uit.

Benieuwd naar het eerste deel? Bekijk die hier.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!