Carolyn Sampson
Photo: Marco Borggeve
Carolyn Sampson Photo: Marco Borggeve

Vijfde editie Internationaal Lied Festival Zeist

Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 mei 2020 vindt wederom het Internationaal Lied Festival Zeist plaats. Dit jaar is extra bijzonder, want het festival viert zijn eerste lustrum. De eindeloze wereld van het Lied – van Beethoven tot nu luidt het thema van deze editie, dat mooi past binnen alle festiviteiten in dit Beethovenjaar.

Het is in 2020 precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven in de Duitse stad Bonn werd geboren. Dat wordt overal groots gevierd, dus ook in Zeist. Verwacht in de festivalprogrammering dus veel aandacht voor diens oeuvre, maar ook voor de componisten die na hem kwamen en aan de grootmeester schatplichtig zijn: van Schubert, Brahms en Wolf tot Brel en Bannink. Naast het reguliere programma worden er in Zeist masterclasses gegeven en vinden er kleine concerten met kamermuziek plaats (elke werkdag tijdens het festival), waarin Beethoven en zijn tijdgenoten centraal staan. Het Internationaal Lied Festival Zeist brengt zo een ode aan de componist die aan de wieg van het kunstlied stond.

Veertig gerenommeerde musici op het Internationaal Lied Festival Zeist

Aanstaande mei is Zeist tien dagen lang the place to be voor liefhebbers van de liedkunst. Ook dit jaar behoren Slot Zeist en de Kerk van de Evangelische Broedergemeente weer tot de centrale festivallocaties. Concreet kunt u dit jaar tijdens vijftien recitals en twintig openbare masterclasses bijna veertig gerenommeerde musici verwachten, onder wie Carolyn Sampson, Sophie Karthäuser, Werner Güra, Lenneke Ruiten en Eugene Asti. Niet de minsten dus.

Doorgeven van kennis en kwaliteit

Voor amateurmusici biedt het Internationaal Lied Festival Zeist een keur aan workshops en korte, intensieve cursussen. Voor scholieren in het primair en voortgezet onderwijs organiseert het bijzondere projecten. Artistiek leider Robert Holl rekent het doorgeven van kennis en kunde tot speerpunten binnen zijn beleid. “Zodoende heeft het bruisende festival zich in korte tijd ontpopt tot een uniek platform voor het kunstlied in Nederland.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen