Finale YPF 2019 (foto: Foppe Schut)

Yang Yang Cai wint YPF Piano Competition

Afgelopen weekend vond de finale van de Young Pianist Foundation Piano Competition 2019 plaats in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ. De winnaar van het concours was de twintigjarige Yang Yang Cai. Ze liet de vier jaar oudere Carlos Marín Rayo en Rik Kuppen achter zich.

Niet unaniem

Het drietal liet tijdens een uitverkochte finale op zondag een stuk van Thomas Beijer en het Tweede Pianoconcert van Chopin horen. Tijdens het juryberaad speelde de winnaar van 2015, Ramon van Engelenhoven, de Symfonische Variaties van Franck. Na deze opvoering werd de onderscheiding direct uitgereikt, waarbij de jury meldde dat het geen unanieme beslissing was. Carlos Marín Rayo won uiteindelijk de publieksprijs.

Yang Yang Cai startte op haar 5e met pianospelen

De twintigjarige Yang Yang Cai startte op haar vijfde met pianospelen en studeert sinds 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij het Prinses Christina Concours in 2013 pakte ze een tweede prijs. In datzelfde jaar won de jonge pianiste de Junior Finale van de Young Pianist Foundation. Deze prijs werd dit jaar uitgereikt aan de veertienjarige Philip Karmanov. Achter hem eindigden Jure Jurakic (geboren in 2006) en Alexander Jansen (geboren in 2005).

Podium Witteman

Na het ontvangen van de prijs mocht de kersverse winnares Yang Yang Cai direct optreden bij Podium Witteman. Klik hier voor de aflevering. Tevens speelt Cai op 16 februari samen met het Helikon Kwartet in de Amstelkerk. Dit is de aftrap van een Youri Egorov-concertserie.

5/5 - (1 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen