Barbara Hannigan gaat op tournee met LUDWIG, een flexibel ensemble - Luister magazine
Foto: Marco Borggreve

Barbara Hannigan op tournee met LUDWIG

Dirigent Barbara Hannigan en het collectief LUDWIG zetten hun succesvolle samenwerking voort met een internationale tournee. Van 20 mei tot en met 23 juni spelen ze diverse keren The Rake’s Progress van Igor Stravinsky. 23 mei staan ze in het Concertgebouw in Amsterdam.

Zeer productieve samenwerking

Barbara Hannigan is te spreken over LUDWIG, een collectief dat zich in verschillende vormen kan manifesteren: als instrumentaal solist, kamerorkest, groot orkest of als klein ensemble. “De musici van LUDWIG vormen een flexibel collectief”, vertelt de winnares van de prestigieuze Léonie Sonning-muziekprijs 2020. “Ik werk al acht jaar met hen samen. Onze samenwerking is zeer productief, omdat we dezelfde muzikale ideeën delen. We zijn allemaal nieuwsgierig, we nemen allemaal risico en onze aanpak overtuigt: in 2018 hebben we voor ons album Crazy Girl Crazy een Grammy Award gewonnen en ook de Prix Klara voor beste internationale cd.” Op dit album zingt en dirigeert de Canadese Hannigan gelijktijdig.

Barbara Hannigan maakt meesterwerk voelbaar

The Rake’s Progress is Stravinsky’s enige avondvullende opera. Bijna een maand lang reizen LUDWIG en Barbara Hannigan hiermee langs allerlei zalen en festivals door Europa en Amerika. “The Rake’s is een meesterwerk, met Barbara als dirigent kun je dat als publiek meteen voelen. Op het Europese vasteland spelen we uitsluitend The Rake’s Progress, op het Ojai Festival in Californië en het Aldeburgh Festival in Engeland zijn we orchestra in residence en spelen we nog een aantal andere prachtige programma’s” aldus Peppie Wiersma, artistiek leider van LUDWIG. Ga voor meer informatie, het programma en tickets naar de website van het collectief.

Klimaatverandering en stijgende zeespiegel

Naast deze tournee doopt LUDWIG op 25 en 26 mei het Compagnietheater in Amsterdam om tot pop-upmuseum Verdronken Land. Hiermee staat het theater in het teken van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Componist Piet-Jan van Rossum droomde van een illusionaire onderwaterwereld waar het leven gewoon doorgaat. LUDWIG zet deze droom in context en presenteert het in dit tijdelijke museum.

 

Barbara Hannigan gaat op tournee met LUDWIG, een flexibel ensemble - Luister magazine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

WIN Bach333!
Het grootste componistenproject in de opnamegeschiedenis