Festival Classique probeert klassieke muziek voor iedereen te programmeren - Luister magazine
Neo-Fanfare 9x13

Festival Classique met nieuwe strandopera

Vorig jaar waren de uitvoeringen van Carmina Burana een enorm succes. Dit jaar trapt Festival Classique op donderdag 13 juni af met Aida aan Zee. Op het Zuiderstrand van Scheveningen gaan meer dan 350 musici en dansers hopelijk zorgen voor een onvergetelijke strandopera.

Geheel nieuwe voorstelling

“Na het ongekende succes van de Carmina Burana vorig jaar, kon een vervolg niet uitblijven”, aldus de nieuwe festivaldirecteur Neeltje Leemans. Arrangeur Marijn van Prooijen en regisseur David Prins bewerkten Aida tot deze semi-concertante en geheel nieuwe voorstelling. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, mezzosopraan Lien Haegeman en tenor Marcel Reijans. Naast Aida is er onder andere ook een voorstelling van de Nederlands-Marokkaanse zangeres Karima el Fillali en het Residentie Orkest. Zij brengen 1001-Nacht, omtrent het werk Sheherazade van de Russische componist Rimski-Korsakov. Maar het festival heeft veel meer te bieden. Kijk voor de overige voorstellingen naar het programma van Festival Classique.

Buiten de lijntjes

Festival Classique wil laten zien dat klassieke muziek voor iedereen verrijkend is. De organisatie probeert buiten de lijntjes te kleuren, zonder kwaliteit van muziek te verliezen. De locaties en programma’s van de concerten zijn daarom regelmatig net wat anders. Het is een totaalbeleving, vaak in combinatie met andere kunstvormen als dans, theater en film. Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij klassieke muziek, worden ook Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uitgenodigd voor het festival. Zij genieten van op maat gemaakte voorstellingen. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingen met zorg- en welzijnsinstellingen. Op deze manier hoopt de organisatie de muziek bij een zo breed mogelijk publiek te krijgen.

Bezoek Festival Classique

Festival Classique vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 23 juni. Het omvat tientallen voorstellingen en concerten in onder meer het Kurhaus, op het strand, in de haven, op de boulevard en zelfs in het reuzenrad. Ga voor het volledige programma en tickets naar de website van Festival Classique. Er zijn echter ook diverse voorstellingen die gratis te bezoeken zijn. Zoals een premièrevoorstelling van Neo-Fanfare 9×13 genaamd Les Fauves, een muziektheatervoorstelling zonder woorden die zich afspeelt in een denkbeeldige hotellobby.

Festival Classique probeert klassieke muziek voor iedereen te programmeren - Luister magazine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

WIN Bach333!
Het grootste componistenproject in de opnamegeschiedenis