Menu Sluiten
Olga Pashchenko - Yat Ho Tsang
Foto: Yat Ho Tsang

Russische topmusici komen naar Winteravonden aan de Amstel

Winteravonden aan de Amstel trakteert liefhebbers van (Russische) kamermuziek op de meest intieme concerten op sfeervolle locaties in onze hoofdstad. Niet voor niets is de Hermitage Amsterdam de thuislocatie van dit festival dat wordt gehouden van zaterdag 15 december t/m zaterdag 22 december.

De beste musici van het Russische kamerconcert reizen af naar Amsterdam. Er staan dan ook weer mooie concerten op het programma. Zo opent het Borodin Quartet dit jaar het festival. Het befaamde Russische strijkkwartet staat al tientallen jaren aan de internationale top. De eerste leden van het kwartet speelden nog met Sjostakovitsj en Rostropovitsj. U hebt genoeg kans om het kwartet te zien spelen, want ze treden twee keer op tijdens het festival

Nikolai Lugansky

Voor de eerste keer dit jaar wordt er op het festival ook opgetreden in Muziekgebouw aan ’t IJ. De Russische meesterpianist Nikolai Lugansky heeft de eer om hier op woensdag 19 december als eerste musici een concert te geven tijdens de Winteravonden. Lugansky brengt gedurende het pianoconcert het verschil tussen het Franse impressionisme en de Russische wereld van Skrjabin en Rachmaninov tot leven.

Notenkraker

Winteravonden aan de Amstel wordt afgesloten met het familieconcert De Notenkraker. Kinderen vanaf vier jaar kunnen met hun (groot)ouders genieten van een speciale bewerking van Tsjaikovski’s Notenkraker. Negen getalenteerde kinderen uit Rusland en Nederland voeren het stuk op. Frank Groothof is de verteller van het verhaal.

Naast dit alles verschijnt onder andere de Nederlandse stervioliste Rosanne Philippens ten tonele. Samen met de Russische pianiste Olga Pashchenko brengt ze stukken ten gehore van Beethoven en Stravinsky. Diezelfde Pashchenko is ook nog te horen tijdens de voorstelling van de stomme komediefilm Tartüff van filmmeester Murnau. Zij begeleidt de film met livemuziek van onder andere Liszt, Tsjajkovski, Schubert en Mendelssohn

Informatie Winteravonden aan de Amstel

Festival Winteravonden aan de Amstel vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam. De volledige concertagenda, het bestellen van kaarten en meer info vindt u op de website van Winteravonden aan de Amstel.

Foto Yat Ho Tsang

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen