BACHfestival in TivoliVredenburg
Shunske Sato en de Nederlandse Bachvereniging. Foto: Janko Duinker

BACHfestival voor iedereen

Bach is voor iedereen. Dat blijkt uit de programmering van het BACHfestival, dat van 20 tot en met 22 mei 2022 in TivoliVredenburg plaatsvindt. Met dit festivalweekend vol concerten en activiteiten sluit de Nederlandse Bachvereniging het feestjaar ter ere van haar honderdjarig jubileum af.

Op het BACHfestival is er voor ieder wat wils. Van een komisch poppentheater voor de allerjongsten tot Bach Scratch, waarbij zangers van alle niveaus in een dag Bachs Hohe Messe instuderen en uitvoeren. Daarnaast is er het concert Bach Ongehoord!, een must voor jazzliefhebbers: artistiek leider en vioolvirtuoos Shunske Sato, de musici van de Nederlandse Bachvereniging en het Tim Kliphuis Trio improviseren samen op Bachs muziek.

Bachs veelzijdigheid

“Met dit festival laten we de veelzijdigheid van Bach zien, want met zijn muziek kun je écht alle kanten op”, zegt Willemijn Mooij, directeur-bestuurder van de Bachvereniging. “Ons credo is niet voor niets Bach voor iedereen. We hopen dan ook dat we zoveel mogelijk mensen mogen begroeten!” Het BACHfestival opent op vrijdag 20 mei met twee cantates, die live worden uitgezonden door AVROTROS Vrijdagconcert. Afsluiten doet het festival met een slotconcert onder leiding van dirigent Rudolf Lutz.

Activiteiten voor jong en oud

Het BACHfestival bestaat niet alleen uit concerten. Op zaterdag 21 mei staan ook allerlei gratis activiteiten op de planning. Op het festivalplein in TivoliVredenburg kunnen kinderen zelf een instrument knutselen en festivalgangers kunnen er aan een pubquiz deelnemen. Bovendien kunnen de bezoekers ongestoord genieten van All of Bach-opnames of samen in een bioscoopsetting naar de nieuwe documentaire De mooiste maten van Matthäus kijken.

Bachvereniging honderd jaar

Met het BACHfestival en al zijn concerten en activiteiten viert de Nederlandse Bachvereniging haar honderdjarig bestaan. In 1921 werd de Bachvereniging opgericht met als doel de Matthäus-Passion van Bach in Grote Kerk Naarden uit te voeren. Sinds de eerste opvoering in 1922 brengt de Bachvereniging ieder jaar dit meesterwerk. Alleen in oorlogsjaar 1945 en de coronajaren 2020 en 2021 kon de opvoering niet plaatsvinden. Meer weten over de rijke historie van de Nederlandse Bachvereniging? Bekijk de digitale tijdlijn.

Op de website van TivoliVredenburg is een overzicht van alle activiteiten terug te vinden en kunt u toegangskaarten voor het BACHfestival bestellen.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen